Tässä kakussa useimpia varmaan pelottaa sen marengin tekeminen, mutta siitä ei kannata huolestua. Brita-kakun ihanuus on myös se, että pohjan ei todellakaan kuulu olla "täydellinen" vaan ihana sekamelska makuja. Itse laitoin väliin vielä hiukan raastettua valkosuklaata, ja se maistui sieltä juuri tarpeeksi läpi, muttei dominoinut, täydensi vain mansikoiden omaa makua.
Alkuperäinen ohje täältä, hieman muokattu oma versioni siitä tässä alempana:

150g voita
1,5 + 3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa 1 prk
Mansikoita
Valkosuklaata n. 70g
Koristeeksi sitruunamelissan lehtiä
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset (katso video). Tee ensin kakkupohja, aloita vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja 1,5 dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka koko ajan vatkaamista. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinaan samalla sekoittaen (älä enää vatkaa täysillä). Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille. Taikina on aika paksua ja hankalahkoa levittää, mutta ohut keros riittää eikä sen tarvitse ulottua ihan reunoille asti. Nuolija on hyvä väline tähän. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista tällä välin marenki.

Leikkaa valmis pohja kahtia ja anna jäähtyä. Täytä kakku kerma- tai vanillavaahdolla ja mansikoilla (muutkin marjat käy, miksei hedelmätkin) ja raasta valkosuklaata myös väliin. Nosta toinen puolikas vaahdon päälle. Itse en enää laita kermavaahtoa ihan päällimmäiseksi, laitoin vain mansikoita ja sitruunamelissanlehtiä ja vähän myös sitä valkosuklaata.
Namm oli hyvää...
Herkullisen näköinen :) Monelleko luulet tästä riittävän?
VastaaPoistaKiitos! Muistelisin että tästä riittäisi hyvin 10-12 hengelle. :)
VastaaPoista