tiistai 12. toukokuuta 2015

Paras parsa
Jee, parsa on täällä taas!

Vaikka ballerinat ja farkkutakki vielä odottelevatkin kaapissa lämpimämpiä kevätkelejä, tunnistaa kevään tulon viimeistään siitä, että ihanan vihreät ja kauniit parsat ovat päätyneet kauppoihin, ruokalehtiin, blogeihin ja instagramiin. Parsa on helppo herkku - keittäminen tai paistaminen uunissa tai pannulla ei vie montaa minuuttia, ja parhaimmillaan se on yksinkertaisten lisäkkeiden kanssa. Voi, oliiviöljy, suola, sitruuna. Parmankinkkua tai pekonia, parmesaania tai pecorinoa. Löysäksi keitetty kananmuna, holandaisekastike. Valitse suosikkisi, ja heitä parsat pannulle!

Itse pidän eniten uunissa tai pannulla paistetusta parsasta. Tällä kertaa kiepautin kuorittujen vihreiden parsojen ympärille ilmakuivattua kinkkua, päälle loraus oliiviöljyä ja myllystä mustapippuria. Sitten uuniin 200 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes parsa on kypsää. Paistamisen jälkeen raastoin päälle vähän parmesaania ja lisää mustapippuria.

Alkupalaksi henkeä kohti varaisin 2-4 parsanvartta riippuen niiden koosta. Ilmakuivattua kinkkua käytin puolikkaan siivun (sellaisista kaupan prociutto-pakkauksista) per varsi, enempi olisi varmaan jo tökkinyt. Pääruokana näitä voi tarjota maun mukaan enemmänkin ja kantaa pöytään raikkaan salaatin kanssa, nam!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti