tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kesäsalaatti avokadosta ja mansikoistaAvokadon, mansikoiden sekä lohen liitto on jotain niin taivaallista, että ihmettelen oikein miksen ennen ole tätä keksinyt. Kuuman, töissä vietetyn kesäpäivän jälkeen on ihana pyöräyttää salaatti lautaselle valehtelematta alle 10 minuutissa, kaataa lasiin hiukan kylmää Rieslingiä ja istua parvekkeelle nauttimaan edelleen lämpimistä ilta-auringonsäteistä.

Laitoin salaattiin sekä kylmä- että lämminsavustettua kirjolohta (kumpi vaan käy pelkästäänkin, ehkä mieluummin itse käyttäisin lämminsavustettua). Lado salaattipedille muutama palanen kurkkua, siivuta yksi avokado mukaan, pieni kesäsipuli siivuina sekä hieman vihreää vartta, pari kirsikkatomaattia sekä neljä-viisi mansikkaa. Revi lovi palasiksi (itselläni oli noin 100gr palanen lohta, riitti hyvin näin yksin syöjälle!) Kastikkeeksi valutin päälle lorauksen extra-neitsyt-oliiviöljyä limettimehua, pippuria ja yrttisuolaa. Ja aurinkoon mars, salaatille! :)


P.S Avokadon ja lohen liitto on mielestäni aina toimiva, ja ajatelkaapas mitkä omegat ja hyvät rasvat siitä saa, oikeaa superruokaa! Mansikka antaa ihanan säväyksen ja makeuden jo valmiiksi toimivaan makuyhdistelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti