sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tulinen kookos-bataattikeitto


Bataattikeitto on ehkä yksi maailman helpoimmista ruoista, jotka onnistuvat kuitenkin maistumaan täydellisesti eri makujen täydelliseltä yhdistelmältä. Chilin tulisuus, bataatin makeus, kookoksen kermaisuus ja vielä pikkuisen makeaa happamuutta limetistä - what else do you need? Tietenkin tämä olisi parempaa jossain Väli-Amerikan tai Karibian rannoilla, minne keiton maut vievät, mutta kelpoista ihan näin koti-Suomessakin paremman puutteessa!

Kookos-bataattikeitto


Puolikas punainen chili (poista siemenet)
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 iso bataatti (omani painoi noin 460 g)
 3 dl vettä
1 Knorr kasvis Fond du chef
400 g kookosmaitoa

suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita vesi ja kookosmaito kattilaan lämpeämään ja lisää Fond du chef (tai liemikuutio, sekin käy). Pilko valkosipulinkynnet, sipuli, chili ja bataatti paloiksi sillä aikaa, kun odottelet liemen kiehumista. Laita kasvikset kiehimaan kookosmaito-kasvisliemeen, ja keittele niin kauan, kunnes bataatin palat ovat kunnolla pehmenneitä. Parempi antaa kiehua hieman kauemmin kuin liian vähän aikaa, pieni ylikypsennyskään ei haittaa. Itselläni siihen menee noin 15 minuuttia, mutta riippuu tietysti bataatinpalojen koostakin. 
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi, ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Jos keitto tuntuu tässä kohtaa paksulta, lisää vettä niin, että saat haluamasi koostumuksen.

Tarjoile vaikka raejuuston kanssa, kyytipojaksi vielä pala rapeaa leipää ja se on siinä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti