maanantai 10. syyskuuta 2012

Kanasalaatti halloumi-juustolla


Sunnuntai-illan piristykseksi teimme yhdessä Saran ja Annan kanssa raikasta sekä maukasta (huomaa riimitys!) kana-halloumisalaattia. Halloumi on sellainen ruoka-aine, jonka "löytää" joka kesä uudelleen muun grilliruoan ohella. Mutta eiän sen tarvitse niin olla - halloumi maistuu varsin mukavalta keän jälkeenkin näin pannulla paistettuna ja tekee tästä "tavallisesta" kanasalaatista hippasen verran spesiaalimman!

Suolaisen halloumin makua täydentää mukavasti makeaksi kypsyneet nektariinit. Nektariinit (ja persikat) ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat vielä kiinteitä, mutta selkeästi pehmenneitä. Tällöin kiven tulisi irrota helposti. Itse otan kiven pois siten, että ensin leikkaan veitsellä nektariinin "halki" kiveen saakka eli siis kierrän veistä kiven ympäri. Ota sitten molemmista puoliskoista kiinni ja pyöräytä puoliskoja vastakkaisiin suuntiin. Toisen puolen tulisi tässä vaiheessa irrota siististi kiven ympäriltä ja kiven saa sen jälkeen helposti irti siitä toisesta puolesta esim. veitsellä avittamalla.

1 jäävuorisalaatti (parhaita ovat kevyet, irtonaiset jäävuorisalaatit - tiiviit ja painavat salaatit eivät ole niin hyviä)
1 kurkku
4 tomaattia
400-450 g kanasuikaleita
3 kypsää nektariinia
1 pkt halloumijuustoa

balsamicoa ja oliiviöljyä
pippuria

tarjoiluun patonkia

Kana oli meillä hunajamarinoitua, mutta maustamaton käy hyvin kunhan itse maustat sen sopivaksi vähintään suolalla ja pippurilla. Huuhdo ja pilko siis salaatti, kurkku ja tomaatti salaattikulhoon. Huuhdo myös nektariinit ja leikkaa ne viipaleiksi. Sekoita salaatti tässä vaiheessa. Paista kana paistinpannulla kypsäksi ja lisää salaatin joukkoon. Pidä paistinpannu kuumana ja pilko halloumi viipaleiksi. Paista halloumiviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes juusto on lämmennyt ja alkaa hieman ruskistua. Meillä ei ruskistunut varmaankaans en takia, että levy oli jäänyt aika matalalle, mutta eihän se makua häirinnyt. Asettele juustoviipaleet salaatin päälle ja aseta tarjolle. Voit lisätä salaatinkastiketta maun mukaan. Tarjoile mielellään lämpimän patongin kanssa.

1 kommentti:

  1. Dääääm ku tulee aina nälkä näit teijä ruokii kattelles! :DD

    VastaaPoista