Tulinen ja mausteinen chili con carne on siitä helppo ruoka, että siitä on versioita varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin. Ainesten määrät, ja oikeastaan aineet itsekin, voi soveltaa sillä periaatteella mitä nyt sattuu olemaan kotona, ja useimmiten kaapista löytyykin perusaineet chili con carneen. Perusaineena on tietenkin chili ja liha ihan jo nimensä perusteella, höystettynä sipulilla, mausteilla ja tomaatilla. Perinteisesti chili con carneen kuuluvat myös punaiset kidney-pavut, jotka tuovat sekä makuun että tekstuuriin kivasti sellaista maanläheisyyttä, earthiness niinkuin enkuksi sanottaisiin.
Chili con carne
noin 400 grammaa naudan jauhelihaa
2 sipulia
2-3 kynttä valkosipulia
öljyä kuullottamiseen
2 isohkoa punaista chilipalkoa
500gr tomaattimurskaa
2 pientä säilyketölkkiä tomaattipyreetä
1 tlk kidneypapuja
suolaa
pippuria
yrttejä/yrttisekoitusta
tarjoiluun riisiä ja salaattia (ja ranskankermaa)
Tarjoile keitetyn riisin, salaatin ja ranskankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti