Tämän rustiikkisemmaksi burgerit eivät enää tule!
Hampurilaispihvit (6-8 kpl)
400 gr naudan (paisti)jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
Pilko sipulit ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Muotoile kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä pihvejä jakamalla taikina ensin kuuteen tai kahdeksaan osaan, pyörittämällä sitten palloiksi ja taputtamalla jokaisen pallon litteäksi pihviksi. Tässä vaiheessa pihvit saavat olla todella litteitä, sillä paistaessa ne menevät kokoon ja paksenevat.
Grillaa tai paista pihvejä pannulla muutamia minuutteja molemmilta puolilta, kunnes ne ovat tasaisesti kypsiä. Naudanlihapihvit voi halutessaan jättää keskeltä punertaviksikin.
Muut tykötarpeet esim:
Sämpylöitä
Pekonia
Salaattia
Suolakurkkua
Punasipulia viipaloituna ohuiksi renkaiksi
Tomaattia
Cheddar-juustoa
Ketsuppia, sinappia, majoneesia...
Guacamolea
Tykkään itse eniten kotitekoisista tai sitten vaihtoehtoisesti kaupasta ostetuista täysjyväsämpylöistä, niissä on enemmän makua kuin valkoisissa pullaleivissä. Muut täytteet ovatkin sitten ihan makuasia - itse olen kokeillut hampparin välissä ainakin ananasta, punajuurta, halloumia, sinihomejuustoa... Viimeisin hullaantumiseni on kuitenkin guacamole - teen sen yleensä itse simppelillä tavalla muussaamalla yhteen yhden avokadon, valkosipulinkynnen, palasen chiliä ja maustamalla seoksen limettimehulla ja suolalla. Avokado sopii mielestäni ihanasti kastikkeeksi hampurilaisen väliin - ja on vielä terveellistäkin! Win-win :)
Hyvä meininki. :)
VastaaPoista