lauantai 6. lokakuuta 2012

Suklaajuustokakku

Taitaapa olla mun vuoro päivittää herkkuruokablogia. Opiskelut, tai ainakin niiden tuottama oheistoiminta, on vienyt voiton päätteen päässä istumiselta, ja näin myös kirjoittelulta. Tämäkin resepti on kirjoitettu valkoiselle A4 paperille jo vajaa kaksi kuukautta sitten! Silloin rakas ystäväni Meri palasi yhdysvalloista, ja näimme ensimmäisen kerran vuoteen! Onneksi molemmilla toimi Skype ja Facebook (sun muut mahdolliset ilmaiset yhteydenpitovälineet) ja vuosi ei tuntunut ollenkaan niin pitkältä ajalta. Merin kotiinpalun kunniaksi pidimme pienimuotoiset pirskeet, jonne myös pyöräytin tämän maukkaan mintun makuisen suklaajuustokakun.


Mums. Herkkua. Only best is good enough.

Aloitetaan keräämällä kaapista ja kaupasta oikeat tarvikkeet:

4dl kuohukermaa
n. 100g taloussuklaata
1pussi mariannekarkkeja (tai jos laiskottaa niin voihan aina pröystäillä ja ostaa crushia jo valmiiksi)
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
n. 0,5dl kahvia 
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Pohja

175g Minttudominokeksejä
n. 50g voita

1) Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa dominokeksit pieneksi murskaksi ( valitse itse mieluinen murskaustapa, mutta mulle ainakin toi tuplamuovipussi ja kaulin -tyyli sopii parhaiten) ja sekoita murska sulatetun voin kanssa. Levitä sitten keksipohja irtovuoan leivinpaperin päälle.

2) Vaahdota kerma vaahdoksi ja laita vaahtoutuneesta kermasta puolet toiseen astiaan (jos teet kerroksisen kakun. Jos et tee kerroskakkua niin voit jättää kermavaahdon yhteen astiaan).

3) Laita suklaa (mieluiten taloussuklaa) sulamaan vesihauteeseen. Samalla odottaessasi kannattaa murskata mariannekarkit ja laittaa liivatelehdet likoomaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

4) Tässä vaiheessa täytyy tehdä päätöksiä, että teetkö kerrostetun juustokakun vai homogeenisen kakun (onpas sivistynyttä sanastoa tässä nyt.)

KERROSTETTU KAKKU:


Tee ensin marianne-seos. sekoita puolet tuorejuustosta ja marianne-crush yhteen (jätä crushia hiukan kakun päälle koristeeksi) kunnes se on hyvin sekoitettu. Sekoita n. puolet kahvista ja 2,5 lionnutta liivatelehteä keskenään (muista puristaa lehdistä ylimääräiset vedet pois!). Varmista että liivatelehdet eivät jää kahviin klönteiksi, lisää kahvia jos näin käy. Lisää kahviliivate -seos ja puolet sokereista juustovaahdon sekaan ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää lopulta vaahdotettu kerma (sekoita kerma varovasti joukkoon eli ei sähkösekottimella. Ylivaahdotettu kerma on kikkareista ja pahaa!). Kaada vaahto pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. 
Seuraavaksi suklaakerros. Sekoita toinen puoli tuorejuustosta sulatetun suklaan kanssa vaahdoksi ja tee toinen samanlainen kahviliivatelehti -seos (0,25dl kahvia + 2,5 liivatelehteä, jos unohtui). Lisää liivatelehti -seos ja toinen puoli sokereista taas juustovaahtoon ja sekoita. Sekoita lastalla hyvin pohjasta asti, sillä sulatettu suklaa jää usein pohjalle eikä sekoitu kunnolla. Lisää nyt toinen puoli vaahdotetusta kermasta joukkoon (muista sekoittaa varovasti). Kaada/asettele vaahto marianne crush -vaahdon päälle ja levitä tasaiseksi. Vuoraa vuoan päällinen alumiinifoliolla ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. 
Koristeeksi ripottele loput mariannecrushista kakun pinnalle. Myös puolitetut minttudominokeksit näyttävät kivalta (ja maistuvat hyvältä) kakun päällä. Mutta jos nälkä yllättää, niin koristeluhan on vain visuaalinen tapa tehdä kakusta hyvä, mutta tämä kakku maistuu hyvältä ilmankin! 

Jos teet kakun ilman selvää kerrosrajaa, niin sekoita ensin juusto, murskatut mariannet ja sulatettu suklaa keskenään. Samalla laita liivatelehdet lillumaan kylmään veteen. Sekoita kahvi ja liivatelehdet keskenään (purista ylimääräinen vesi lehdistä pois). Lisää kahvi-seos ja sokerit juustoseokseen ja sekoita hyvin pohjalta saakka. Lisää vaahdotettu kerma joukkoon, ja sekoita varovasti. Kaada pohjan päälle ja vuoraa vuoan päällinen alumiinifoliolla. Laita jääkaappiin neljäksi tunniksi ja tee yllä kuvaillut koristelut.

Ja tämä kakkuhan kuuluu nauttia hyvän juoman ja seuran kera!

Herwoodin kattohuoneisto kiittää ja kuittaa! Nauttikaahan herkuista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti