![]() |
Tomaattien väriloistoa |
![]() |
Basilikaa keittiön seinästä :) |
Creme faichen sijasta voisi varmaankin laittaa myös muita juustoja, esimerkiksi paahdettu vuohenjuusto tai mozzarella sopisivat keittoon kuin nakutetut - täytyykin kokeilla sitä ensi kerralla! Jamien ohjeessa oli tehty keiton lisukkeeksi krutonkeja, mutta itse keksin niiden sijasta ottaa kaapista palasen ruisleipää, leikata se pystysuuntaan neljään osaan, voidella oliiviöljyllä ja ripotella sormisuolaa päälle. Paahdoin palat kuumassa uunissa, ja tadaa: helpot ruisleipäkrutongit! :)
![]() |
Ostoslista älypuhelimeen - nappaise kuva reseptistä:) |
1 kg keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja (0,5kg - ne on niiiin kalliita...)
4 isoa tomaattia (6 tomaattia - kompensoin kirsikkatomskujen puutetta)
1 tuore punainen chili
4 kynttä valkosipulia (3 isoa)
2 pientä punasipulia (1 iso)
4 rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
tarjoiluun creme fraichea

Tomaattien paahtuessa uunissa pilko punasipuli pieneksi silpuksi ja ala kuullottaa sitä oliiviöljytilkassa isossa kasarissa. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita pehmenneen sipulisilpun joukkoon balsamiviinietikka ja anna kiehua kokoon.
Kun tomaatit ovat paahtuneet tarpeeksi kauan, ota ne pois uunista ja kaada sipulien joukkoon. Keitä hetken aikaa sekoitellen välillä, kunnes tomaatit hajoavat joukkoon. Kaada sitten seos tehosekoittimeen ja soseuta keitto kahdessa erässä. Tässä kohtaa kannattaa olla varovainen, sillä keitto on kuumaa! Lisää soseutusvaiheessa myöös kourallnen tuoretta basilikaa. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan ja tarkista maku. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan, itse laitoin sekä tavallista että yrttisuolaa, ja jouduin laittamaan sitä aika runsaasti, koska tomaatit itsessään ovat melko makeita. Maistamalla löytää parhaan suolatasapainon.
Tarjoile keitto creme fraichen, krutonkien tai leivän kanssa ja koristele basilikanlehdillä - hyvää makumatkaa Toscanan aurinkoon...
Sounds so good! Ehkä tällä parannetaan mun tomaattikeittokammo? :)
VastaaPoistaJos ei tällä niin ei millään:)
VastaaPoista-Ekku
Paras ohje :)
VastaaPoista