perjantai 25. heinäkuuta 2014

Korianteriset broileritortillat




Joskus vaan tekee niin paljon mieli. Että on vaan pakko saada tehdä just tänään, niin pakko, että raahaudun kolmenkymmenen asteen helteessä illalla salilta suoraan citymarkettiin ruokaostoksille. Ihan vaan koska voi.

Torstainen arki-ilta, salin jälkeen kotiin ihan puhki, helle, kotonakin niin lämmin että marenki valmistuisi pöydällä. Ei edes ketään kaveria tulossa syömään - ei ehkä juuri se ajankohta, milloin tavallisesti haluaisin tehdä tortilloita. Mutta ketä varten sitten oikein laitan ruokaa? Jos en itselleni, niin kenelle? Jos haluan syödä yksin tortilloita torstaina, miksen voisi. Ja tällä kertaa en ostakaan sitä valmispussia tacomaustetta, vaan ostan pussillisen juustokuminaa ja maustan kanan itse. Ja ne teistä, jotka ette ole ikinä käyttäneet juustokuminaa itsessään, ette varmaan tiedä, miltä se tuoksuu tai maistuu - sillä ei ole mitään tekemistä tutun kuminan kanssa. Minäkään en tiennyt, mutta nyt tiedän: tiedättehän miltä tuoksuu tacomauste, kun sen pussin heittää jauhelihan tai kanan joukkoon? No, se tuoksuu juustokuminalta!

Ei ollut vaikeaa, ei mennyt kauaa, oli ihanaa. Chili, lime, korianteri ja valkosipuli kilpailevat tuoksuillaan juustokuminan kanssa. Lisukkeeksi raikasta salaattia, tuoreita kirsikkatomaatteja, nokare ihanan raikasta creme fraichea. Ja paljon korianteria.

Ja ainoa ongelma, minkä kohtaat, on se, että tortilla on liian täynnä mennäkseen kiinni.

Broileritäyte tortilloille:
400g maustaamattomia broilerisuikaleita
1 sipuli (2 salottisipulia)
2 valkosipulinkynttä
1/2 chilipalko
oliiviöljyä
n. 1,5 tl jauhettua juustokuminaa
n. 1,5 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 tlk tomaattipyrettä
noin 0,5 - 1 dl vettä

Ruskista ensin broilerisuikaleet öljytilkassa kypsiksi. Siirrä ne hetkeksi syrjään. Kuumenna pannussa vähän lisää öljyä ja kuullota sipulisilppua ja valkosipulisilppua sekä pieneksi pilkottua chiliä hetken aikaa. Lisää sitten juustokumina ja paprika, ja anna maustua hetken. Tässä vaiheessa voit joutua lisäämään hiukan öljyä, mikäli seos näyttää kuivalta - sen tulisi olla hiukan tahnamaista.

Lisää sitten broilerisuikaleet pannulle ja sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti broileriin. Lisää joukkoon tomaattipyree ja ensin puoli desiä vettä, ja sekoita tahnaksi. Anna hautua hetken aikaa, ja lisää vettä tarvittaessa. Tarkista vielä maksu ja lisää tarpeen mukaan suolaa, pippuria, juustokuminaa tai paprikaa.

Lisäksi: 
Vihreää salaattia
Maissia
Kirsikkatomaatteja
Creme fraichea
Limetinlohkoja
Tuoretta korianteria
Avokadoa
Kevätsipulia (pilkottuna sekä vartta että sipuliosaa)
Tortillapohjia

Aseta kaikki tarjolle niin, että annokset voi koota lautaselle itse.  Paahdoin maissia ja kirsikkatomaattien puolikkaita grillivastuksen alla uunissa niin, että tomaatit pehmenivät ja maissi sai vähän väriä.

Kaikki vaan tortillan väliin ja toivo että se pysyy vielä kasassa. Mulla taisi olla naamalla enemmän kastiketta kuin lautasella, mutta hyvää se oli silti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti