lauantai 8. helmikuuta 2014

Laskiaisen mausteinen kananuudelikeitto


Ystävien kanssa juhlimme pikkulaskiaista jo viime viikolla ja pulkkamäestä palattuamme teimme tätä ihanan tuoksuvaa ja lämmittävää kanakeittoa. Chilin, inkiväärin ja korianterin tuoksut täyttävät keittiön alta aikayksikön ja kuuma liemi lämmittää kohmeisia varpaita myöten varmasti koko kropan. Kaiken lisäksi keitto on oikein terveellistä: olen koko ajan enemmissä määrin kiinnostunut terveellisestä ja puhtaasta ruoasta, ja tämä keitto sopii tuohon kehykseen kuin nakutettu - viimeksi tänään intouduin taas ystäväni kanssa juttelemaan ruoka- ja ravintofilosofioistamme ja tajusin, että oikeastaan kaikkein terveellisintä on syödä oikeaa ja puhdasta ruokaa kunnon raaka-aineista. Lisäksi valkosipuli, chili ja inkivääri ovat oikeita luonnon terveystuotteita ja pitävät varmasti kaikenmaailman pöpöt ja flunssat loitolla. Broileri tuo keittoon proteiinia, porkkana ja valkosipuli vitamiineja ja nuudelit hiilihydraatteja juuri sopivassa suhteessa antaen energiaa päivän touhuihin. Ja nälkä lähtee varmasti!

Aasialaistyyppinen keitto on nopea tehdä ja yhdestä annoksesta riittää noin neljälle syöjälle. Alunperin ystäväni oli ottanut ohjeen Pastanjauhantaa-blogista, tämä ohje on oma muokkaukseni siitä. 

Ainekset:

300g maustamatonta kanaa suikaleina
oliiviöljyä
5 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
n.3 sentin pala inkivääriä
1 chili
1 fond du chef -kanaliemitiiviste ja reilu litra vettä
TAI
reilu litra kanalientä
1,5tl suolaa
pippuria
3 kiekkoa nuudeleita (itse käytin riisinuudeleita)
ruukullinen korianteria

Paista kanasuikaleet pienessä öljytilkassa ja nosta sivuun odottamaan. Suikaloi porkkanat ohuehkoiksi suikaleiksi ja silpu valkosipulinkynsi. Valkosipulin kynsiä ei muuten kannata ikinä puristaa, vaan murskata ensin veitsen lappeella ja pilkkoa sitten pieneksi - näin vältyt kitkerältä valkosipulin maulta! Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet sisältä, silppua chili sen jälkeen. Kuori inkivääri ja raasta se. Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota porkkanasuikaleita, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten vesi ja kanafondi tai valmis kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes porkkanat kypsyvät.

Kun porkkanat ovat melkein kypsiä, lisää kanat ja nuudelit sekä mausta suolalla. Tarkista tässä vaiheessa maku ja nesteen määrä - nestettä voi lisätä jonkun verran, jos näyttää, että nuudelit vievät kaiken nesteen keitosta. Anna poreilla kunnes nuudelit ovat pehmeitä, ja nosta kattila pois liedeltä. Silppua korianteri ja lisää keiton joukkoon. 

Tarjoile kuumana lämmikkeenä talvisena päivänä ja tee makumatka aasiaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti