maanantai 23. syyskuuta 2013

Porkkanacupcaket








Koska rakastan porkkanakakkua, ajattelin kokeilla soveltaa samaa ideaa myös kuppikakkuihin. Hain ohjetta vähän sieltä täältä ja sitten lopulta vähän sovelsin muutamaa eri ohjetta. Lopputulos oli kuitenkin ulkonäöstähuolimatta hiukan pettymys - ei se suoranaisesti pahaa ollut mutta jäi kyllä kauas porkkanakakulle tyypillisestä kosteasta mehevyydestä. Ehkä nämä oli liian kauan uunissa, tai sitten sitä porkkanaa olisi vain saanut olla paljon enemmän kosteuttamassa taikinaa. Kävipä mielessä lisätä myös purkillinen ananasmurskaa - se varmaankin olisi tuonut taikinaan sitä kaipaamaani kosteutta. Hyväähän se oli muutenkin, porkkanan, kanelin ja tuorejuustokuorrutteen liitto on vain niin taivaallinen !

Ja vihdoin, VIHDOIN, löysin sen täydellisen koostumuksen kuorrutteelle! Jes, eipä ollut turha sotkea keittiötä tämän takia!

Mutta tässä siis resepti, vaikka ehkä ensi kerralla kokeilen tehdä taikinan suosiolla vaan porkkanakakun ohjeella, löytyy esim. täältä.

Kuppikakut: 

100gr voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
(ripaus suolaa jos käytit margariinia)
4 dl porkkanaraastetta (noin 3-4 porkkanaa, riippuen koosta)

Kuorrutus:

80gr voita
200gr (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
500gr (1 pkt) tomusokeria
mehu yhdestä limetistä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerallaan samalla vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan nuolijalla. Lisää lopuksi porkkanaraaste. (Tässä vaiheessa se ananasmurskapurkki olisi voinut olla passeli.)
Täytä muffinivuoat noin 2/3 taikinalla, ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia (itse paistoin 25 min ja tuli vähän liian kypsää...).

Anna kakkujen jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen levittämistä. Voit tehdä kuorrutteen kuitenkin jo etukäteen ja pitää sitä vaikka jääkaapissa. Vatkaa huoneenlämpöinen ja pehmeä voi sekä noin kolmasosa tomusokerista isossa kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, ja vatkaa samalla. Kun suurin osa tomusokerista on voin joukossa, vatkaa sekaan tuorejuusto sekä limetin mehu. Lisää viimeiseksi tomusokeria vielä niin, että seoksesta tulee paksua ja pursotettavaa. Pursota haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle ja koristele - itse koristelin paahdetuilla mantelilastuilla ja sitruunamelissan lehdillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti