tiistai 9. heinäkuuta 2013

Paahtopaistisalaatti italialaisittain



Monet varmaan ovat kanssani samaa mieltä siitä, että paahtopaisti on melkoisen hankalaa, tai ainakin aikaavieväa tehdä. Mutta ah, se on vain niin hyvää, suorastaan taivaallista. Joten, kun pikkuveljen rippijuhliin haettiin Liedon lihakaupasta laatikollinen paahtopaistia, katsoin oikeudekseni ottaa sitä mukaan myös kotiin Turkuun juhlien jälkeen :) Tällä kartaa paahtopaisti sai seurakseen italialaistyyppisen salaatin mozzarellalla, oliiviöljyllä sekä kirsikkatomaateilla.

Tarvitset siis
-kasan kirsikkatomaatteja
-purkillinen minimozzarellapalloja
-vihreitä oliiveja
-rucolaa tai tavallista salaattia
-kevätsipulin varsi ja sipuli (itselläni oli punasipuli)
-oliiviöljyä ja balsamicoa
-suolaa ja pippuria
-paahtopaistia

Puolita kirsikkatomaatit kulhoon, ja vähän murskaakin niitä samalla (tykkään ronskista, rustiikkisesta tavasta tehdä tomaattisalaattia :D). Lisää siivutettu sipuli, vähän pilkottua sipulin vartta, kourallinen vihreitä oliiveja, minimozzarellapallot ja sekoita. Lorauta sekaan kunnon valutus oliiviöljyä, balsamicoa ja mausta pippurilla (lisää myös mahdollisesti gourmet sormisuolaa/yrttisuolaa jos on). Sekoita kunnolla, ja anna mielellään hetki maustua jääkaapissa. Revi salaatti pieneksi, tai jos käytät rucolaa, lisää se sellaisenaan tomaattisalaatin joukkoon. Asettele paahtopaistikeot suoraan lautaselle salaatin päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti