perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kesäillan mustikkapiirakka



Mustikkapiirakka on kesän yksi ehdottomimmista herkuista. Mikään ei ole ihanampaa kuin kauniina sunnuntai-päivänä laittaa saappat jalkaan, mennä metsään kipon kanssa ja poimia pulleita, makeita mustikoita mustikkapiirakkaa varten! Mustikkapiirakka on täydellinen jälkkäri mihin tahansa kesäjuhlaan tai arkeenkin, kavereiden kanssa nautittuna tietenkin parasta :)

Ohjeen olen koonnut vähän sieltä täältä. Musta on tullut hiukan huolimaton leipuri viime aikoina - olen hiukan laiskasti katsellut mitään ohjeita ja päätynyt aina vähän heittämään aineita miten sattuu. Tällä kertaa onni oli puolellani ja piirakka onnistui yli odotusten; viime kerralla en ollut yhtä onnekas...

Mustikkapiirakka

150gr voita/margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1 prk kermaviiliä
1/2 prk maitorahkaa
1 kananmuna
puristus sitruunasta (noin 2-3 rkl sitruunamehua)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

mustikoita

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, suosittelen sähkövatkainta. Lisää kananmuna ja vatkaa se nopeasti joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Tee seuraavaksi täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään (mustikoita lukuunottamatta). Levitä mustikat tasaiseksi kerrokseksi taikinapohjan päälle. Kaada täyte varovasti mustikoiden päälle siten, että se leviää tasaisesti mustikoiden päälle. Paista piirakkaa noin 45 minuuttia (tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeita ja täyte hyytynyt keskeltä). Täyte saattaa hytkyä vielä hiukan kun sen ottaa uunista, mutta hyytyy vielä jäähtyessään.

Parasta tarjoiltuna hiukan haaleana vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti