perjantai 26. lokakuuta 2012

Vadelmasuklaamuffinit




Blogin hiljaiselo katkeaa ja keittiön täyttää ihanalla suklaisella tuoksullaan nämä vadelmaiset suklaamuffinit. Tumman kaakaon makua täydentää maitosuklaa (Fazerin sininen tietty - se sopii joka kakkuun ja pullaan!) sekä raikaat vadelmat, jotka näin syksyllä tulivat pakkasesta. Vadelma ja suklaa on jo aika tunnettu mutta hyväksi havaittu makupari, joten vadelmasuklaacombolla on vaikea mennä vikaan :)

Muffinien pohjalla on ohje Muffinit-kirjasta, jossa on annettu "perus-suklaamuffinitaikinan" ohje. Olen tätä ohjetta paljon muokkaillut leipoessani, mutta leivonnassa kun ei kaikkia aineita voi ihan hatusta heittää, on hyvä aina tarkistaa mittasuhteita.

Perusohjeeseen kuuluu:
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
100 g voisulaa
2 dl maitoa
1 dl rahkaa
Tähän lisäsin itse:
2 tl vanilijasokeria
100 g maitosuklaata pieneksi rouhittuna
pakastepurkillinen (n.2-3dl) pakastevadelmia

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, joka väriltään muistuttaa vaaleaa maitokahvia. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola ja mielellään siivilöi seos. Lisää Muna-sokerivaahtoon ensin voisula, maito ja rahka, sitten varovaisesti sekoittaen kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja lisää vadelmat ja suklaa.

Kannattaa paistaa muffinit paperivuoissakin muffinipelillä...
Lusikoi tai pursota taikina muffinivuokiin ja paista 175-200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paistoaika riippuu vähän muffinivuokien koosta, joten kannattaa tarkkailla miltä muffinit uunissa alkaa vaikuttaa.

Kuorrutukseksi vatkasin vähän kermaa, johon sotkin tuorejuustoa sekaan. Maustoin sokerilla ja vaniljasokerilla, lusikoin muffinin päälle ja veistelin vielä kuorimaveitsellä suklaata päälle.

Täydellistä kuorrutusohjetta vielä kaipailen, kaikki vinkit otetaan vastaan! 

PS. Parhaimmillaan muffinit ovat vasta päivän parin päästä, joten kannattaa tehdä etukäteen ja säilöä ilmatiiviisti, jolloin vadelman ja suklaan maut tiivistyvät ja muffoinit mehevöityvät entisestään!
...niin muffinit ei leviä vaan niistä tulee paistettuinakin kauniin pyöreitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti