torstai 27. syyskuuta 2012

Ricotta-sieni-oliivipasta




Tällaisen kirjan kanssa kokkasin :)
Blogin hiljaiselon katkaisee tällä kertaa tämä ihanan täyteläinen ja syksyinen pasta, jonka ohje löytyy kirjasta "Surfing the menu again" by Curtis Stone & Ben O'Donoghue. Kirja on perua aussivaihdosta viitisen vuotta sitten, mutta muistaakseni tämä on ensimmäinen kerta kun kokkaan jotain kirjan reseptiä. Keittokirjarakkauteni johdosta minulla on paljon suosikkikokkieni kerittokirjoja, mm. Jamie Oliverin, Curtis Stonen, Nigella Lawsonin ja Sara La Fountainin opuksia löytyy hyllystä. Tähän asti olen lähinnä katsellut kuvia ja hakenut inspiraatiota, mutta päätin nyt aloittaa tällaisen "keittokirjahaasteen", eli oikeasti kokata kaikista kirjoista ainakin yhden resptin, mutta mieluummin useammankin!

Curtis Stoneen ihastuin Livin "Take home chef"-ohjelman myötä. Kuka voisikaan vastustaa moista aussihurmuria? Käyttämäni kirja on täynnä paitsi reseptejä, myös tarinoita ja kuvia kokkikaverusten matkasta surffaten ympäri Australiaa. (Lisäinfoa voi käydä kurkkaamasta täältä: http://www.lifestylefood.com.au/shows/surfing-the-menu/). Kokkaillessa voikin sitten samalla harrastaa pienimuotoista mielikuvamatkailua ja toivoa olevansa jossain muualla kuin kylmässä ja koleassa Suomessa... Miten niin mulla on matkakuumetta?!

Kuten tavallista, muokkailin vähän ohjetta omaan köökkiin sopivammaksi...

2 rkl oliiviöljyä
noin 300 g herkkusieniä (näin sienestysaikana voisi käyttää myös vaikka kantarellejä tai suppilovahveroita)
1 valkosipulinkynsi
1 prk vihreitä oliiveja
2 dl ruokakermaa
kourallinen tuoretta minttua silputtuna
pastaa (fusillia eli kierrepastaa)
100g tuoretta ricottaa
raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
1-2 punaista chiliä
sitruuna

Pilko sienet pieneksi silpuksi. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kasarissa, lisää sienet ja paista sieniä kunnes neste irtoaa niistä. Lisää muserrettu valkosipulinkynsi ja hiukan pilkotut oliivit ja anna maustua kunnes neste haihtuu lähes kokonaan. Lisää sitten kerma ja anna hautua (nesteen tulisi keittyä kokoon noin puolella).

Keitä sillä välin pasta al denteksi. Lisää keitetty pasta ja silputtu minttu sieni-kerma-seokseen ja sekoita kunnolla. Lisää ricotta nokareina ja raasta parmesaania joukkoon maun mukaan. Itse taisin laittaa noin 80-100 grammaa, mutta sitä on kiva jättää myös valmiin pastan päälle. Sekoita ja anna juuston hiukan sulaa - pasta onkin jo valmis! Sekoita valmiin pastan joukkoon chilisilppu (poista siemenet ennen pilkkomista!), tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Purista vielä vähän sitruunamehua päälle ja syö!

Ohje on myös riittoisa, itse söin pari päivää vähän liiankin isoja annoksia ja vieläkin jäi yli :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti