lauantai 8. syyskuuta 2012

Kuskus-broilerisalaatti

Tämä salaatti on maailman helpoin tehdä (oikeasti, kuskus on jotain niin helppoa!), on täyttävä, mutta silti samalla raikas ja kevyt. Lapsuuden traumat kuivasta kotsantunnin kuskuksesta hälvenivät kun uskalsin maistaa kuskussalaattia Ausseissa vaihdossa ollessani ja sen jälkeen olenkin sitä tehnyt silloin tällöin. Salaattia voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyy (niinhän teen oikeastaan kaikkien ruokien kanssa...), mutta perusversioni sisältää yleensä broileria, ananasta, kurkkua, tomaattia ja salaattia. Joskus laitan joukkoon myös punasipulia (sopii tosi hyvin kuskuksen makupariksi, mutta olen vähän allerginen joten ei viitsi laittaa joka kerta) sekä oliivia, joka tälläkin kertaa pääsi salaatin joukkoon. Broilerin sain tähän salaattiin Mimmiltä, joka oli jo valmiiksi paistanut maustamattomia broilerisuikaleita ja maustanut suolalla ja pippurilla.
kuskus-"rakeita"

Kuskuksen "keittäminen" on tosi helppoa. Nyrkkisääntönä on, että keitä kaksi kertaa kuskuksen verran vettä kattilassa kannen alla, ja kun vesi kiehuu, mausta se liemikuutiolla tai vaikkapa yrttisuolalla ja laita kuskus veteen. Anna kuskuksen imeä vesi itseensä ja turvota kannen alla kattilassa muutaman minuutin ajan. Mausta kuskus suolalla sekä muilla mausteilla (yrttimausteet, paprika, chili, pippuri...), purista joukkoon vähän sitruunamehua ja lorauta kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita haarukalla, jottei kuskus klönttiydy (mikä sana tuo edes on? no, kai tajusitte? :P).

Green harissa -mausteseos
Kuskus on tyypillistä Pohjois-Afrikkalaista ruokaa, ja itse käytän sen maustamiseen Santa Marian Green harissa -mausteseosta, joka sisältää alueelle tyypillisiä mausteita - minttua, chiliä, korianteria, valkosipulia, jalapenoa ja juustokuminaa. Sen maku on kivan tulinen muttei polttava ja sopii hyvin kuskuksen maustamiseen.

Kuskus-salaatti

300-400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1,5 dl kuskusta
3 dl vettä
nokare kana- tai kasvisliemikuutiosta
1 tomaatti
10-15 cm pala kurkkua
puolikas kerä jäävuorisalaattia
kourallinen oliiveja
1 tlk ananaspaloja
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
sitruunamehua (pari rkl)
(green harissa -mausteseosta)
mausteita



Valmista kuskus yllä olevan ohjeen mukaan (mausta mielesi mukaan saatavilla olevilla mausteilla). Huuhdo ja valuta salaatti ja revi se pieneksi salaattikulhoon.  Pese ja pilko kurkku ja tomaatti, valuta ananaspalat ja pilko halutessasi oliivit pienemmiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Jos salaatti näyttää kuivalta, lisää oliiviöljyä ja ja sitruunamehua. Mausta tarvittaessa lisää.

1 kommentti:

  1. Hei näyttää tosi hyvältä :) pitää kokeilla seuraaval kerralla ku laitan kuskusia!

    VastaaPoista