maanantai 3. syyskuuta 2012

Banaani-valkosuklaamuffinit

Banaanimuffinien ohje löytyi Pirkka.fi:stä ja oikeastaan kunnon banaanisen maun takaamiseksi banaania olisi voinut tässä olla enemmänkin. Tein nämä muffinit itse asiassa jo viikkoa ennen tarjoilua, pakastin ja otin pois sulamasta tarjoilupäivän aamuna. Kuorrutus tehtiin vasta juuri ennen tarjoilua, ja kuorrutettuinakin muffinit säilyvät jääkaapissa ainakin yhden illan.

Ohje siis täältä, mutta banaanin määrän olisin kyllä vaikka voinut tuplata...

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 banaania
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 dl maitoa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (kunnes sokeri "liukeaa", eli ei ole enää rakeista). Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Survo banaani erillisessä kulhossa muusiksi ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää banaania, maitoa ja kuivia aineita vuorotellen erissä voi-sokerivaahtoon, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin kahden lusikan avulla tai pursottamalla (täytä vuoat vain noin 3/4-täyteen, jätä kohoamisvaraa). Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä.

Kuorrutus:

200 g maustamatontatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata


Sulata 100 g valkosuklaata esimerkiksi vesihauteessa tai mikrossa sekoittaen jatkuvasti. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustoa vähän kerrallaan. Vatkaa joukkoon viimeiseksi sulatettu valkosuklaa. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja raasta koristeeksi loput valkosuklaasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti