keskiviikko 15. elokuuta 2012

The real deal cheesecake

En ollut ikinä tehnyt uunissa paistettua juustokakkua, sellaista oikeaa, alkuperäistä, legendaarista New York style -cheesecakea, kunnes leivontablogeja selattuani löysin tämän ohjeen. Tämä Terhin keittiöstä bongattu ohje sai veden kielelle jo reseptin lukuvaiheessa, ja kun rivien välistä luin lupailuja täydellisestä juustokakusta, oli pakko marssia kauppaan ostamaan Philadelphiaa ja siitä sitten kotiin murskaamaan Digestivejä. 

Ja olihan se. Siis lähestulkoon täydellistä. Samettinen koostumus; pehmeä, makea maku, josta erottuvat selkeästi vivahteet sitruunan raikkauteen, vaniljaan ja tuorejuuston täyteläisyyteen. Tätä täytyy tehdä toistekin! Myös makutuomareina toimineet Sara, Anna ja Jaakko kelpuuttivat kakun joten uskottava se oli - tästä paremmaksi juustokakun on vaikea mennä. Tietenkin erilaisilla makuvaihteluilla saa varmasti uusia ihania yhdistelmiä luotua, mutta tässä oli jotakin niin pelkistettyä hyvää, ettei oikein osaa kaivata siihen mitään muuta makua. Niinhän se on, että paras tulos syntyy puhtaista raaka-aineista yksinkertaisilla ohjeilla.

Käyttämäni resepti oli tämänlainen:
(hieman poikkeaa alkuperäisestä - yksi purkki philadelphiaa jäi vahingossa kaupan hyllylle joten vähensin vähän muitakin aineita)

Pohjaan
 puolikas paketti Digestive-keksejä
125 g margariinia
2 rkl sokeria

Täytteeseen
2 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl jauhoja
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 purkki ranskankermaa
2 kukkurallista teelusikkaa vaniljasokeria
kunnon puristus sitruunamehua

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit murusiksi ja sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä vuoan pohjalle sekä vähän reunoillekin. Paista pohjaa 165 °C:ssa noin kymmenen minuuttia. 

Tee tällä välin täyte: Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja jauhot vaahdoksi (helpoiten käy sähkövatkaimella). Lisää kananmunat yksitellen vatkaten ja lopuksi sekoita joukkoon ranskankerma, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Rakastan vaniljasokeria, joka sisältää aitoa vaniljaa ja niitä ihania mustia pilkkuja, jotka saavat taikinan näyttämään niin aidolta ja luonnolliselta... Vanilliinisokerin esanssiseen makuun olen jo niin kyllästynyt, mutta jokainen tietenkin resurssien ja mieltymysten mukaan!

Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 165 °C:ssa noin 1 tunti. Paistamisen loppuvaiheessa laskin lämpötilaa 150 °C:een, koska kakun pinta alkoi kovasti tummua, mutta tämä riippuu luonnollisesti uunista ja sen tehosta. 
                                                                 Juustokakun elinkaari:


Tarjoile kakku jäähtyneenä marjojen tai vaikka marjakastikkeen kanssa. Itselläni oli vadelmia ja mansikoita säästynyt pakastamisen yhteydessä joten oma kakkuni sai niitä päälleen :) Mustikat olisivat varmasti myös mahtavia, miksei pakastimestakin otettuina! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti