keskiviikko 22. elokuuta 2012

Persikka-aurajuustobroileri



Tämä on yksi mun lemppariruoista, koska kaikki sen ainekset on mun lemppariaineksia. Tykkään tosi paljon sinihomejuustosta (kotoisammin siis Aurajuustosta), persikoista ja kanasta, ja tässä yhdistyy kivasti kaikki. Makean ja suolaisen yhdistelmä on jännä, eikä kermakaan kastikkeessa ole pahaksi :) Kaiken lisäksi tämä on helppo tehdä - kaikki aineet vaan uunivuokaan ja uuniin hetkeksi, jolloin voikin tehdä jotain muuta ja odotella tuoksujen nousemista uunista!

Ohje on joka kerta vähän vaihdellut, teen aika usein ruokaa siis sillä kuuluisalla mutu-tuntumalla, mutta tässä nyt suurin piirtein mitä vuokaan upposi:

1 pkt (4kpl) maustamattomia broilerin rintafileitä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
currya
cayennepippuria
1 tlk persikoita mehussa
1 prk ruokakermaa (à 2dl)
1/2 kuutio Aurajuustoa

tarjolle basmatiriisiä ja persiljasilppua

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka ja laita broiskufileet pohjalle. Mausta niiden pinta hyvin jo tässä vaiheessa - suolaa, pippuria, currya, paprikaa, itse laitoin vielä cayennepippuriakin, mutta sen voi jättää pois jos haluaa.Pilko persikat ja laita ne broilerien päälle. Kaada joukkoon vielä 1 dl persikoiden säilöntämehua makua antamaan. Murusta päälle vielä aurajuusto ja kaada lopuksi joukkoon kerma. Aurajuuston määrä on tässä todellinen makuasia - faneille kokonainen kuutiokaan ei ole liikaa!

Kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Aika riippuu niin uunin tasosta kuin fileiden paksuudestakin, joten kokeilemalla oppii läytämään oikean paistoajan.

Ripottele valmiin broilerin päälle vielä persiljasilppua ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.

Bon apetit!





3 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä! :)Jenna laitto mulle linkin tänne blogiin, täytyykin ruveta seurailemaan teijän kokkailuja ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kiva saada lukijoita blogille :) Jenna näytti myös mulle sun blogin, ja vice versa, täytyy ruveta seurailemaan!
    -Ekku

    VastaaPoista
  3. Tässä kannattaa laittaa riisi vuuan pohjalle niin saat kaikki kerralla - helppoakin vielä!

    VastaaPoista