keskiviikko 29. elokuuta 2012

Lemon curd eli sitruunatahna

"When life gives you lemons, make lemon curd". Ei se tainnut mennä ihan näin, mutta lemon curdia syntyi tänään meidän keittiössä! Ensisijaisesti tein tätä ihan tulevaan tarpeeseen (josta lisää täällä blogissa ensi viikolla), mutta ajatteolin postata tämän tänne ihan omana tekstinään. Ohje oli hesarin ruokasivuilta ja onnistui kyllä hyvin, vaikka pelkäsinkin, ettei se paksene kunnolla. Viime kokeilusta jäi vähän sellaiset traumat, että tahna jäi liian löysäksi, joten vähän jännityksellä tällä kertaa lähdin sitruunoita sekoittelemaan!

Ohje kaikessa simppeliydessään menee näin:

1,5 dl sitruunamehua (mehut noin 1-2 sitruunasta)
1 dl sokeria (ohjeen mukaan 0,5 dl mutta jäi kirpakkaaksi)
3 kananmunaa
50 g voita
1 sitruunan raastettu kuori

Vatkaa sitruunamehu, kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin ja siivilöi kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten kunnes se paksenee ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ota kattila pois liedeltä, anna jäähtyä.

Purkita puhtaaseen tölkkiin ja säilytä kylmässä. Säilyy parisen viikkoa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti