sunnuntai 5. elokuuta 2012

It's gotta be cookie time!

Koska blogin nimi on "cookie time", olisi suorastaan häpeällistä olla julkaisematta hetimmiten ohjetta näihin suklaapikkuleipiin eli cookieihin. Cookiet on se meidän juttu; se, mitä leivotaan silloin kun ei ole tekemistä tai suututtaa tai hermostuttaa tai jännittää. Tai jos pitää viedä jotain hyvää nyyttäreihin tai mökille. Käyttämämme cookie-ohje perustuu ohjeeseen, joka löytyy jenkkilästä saatavien Nestle Toll House -suklaahippupussin kyljestä. Äidin 80-luvun vaihto-oppilasperheen vanhemmat ovat joka joulu lähettäneet meille pussillisen näitä kyseisiä hippusia ja siitä se rakkaus suklaakekseihin sitten lähti - ohjetta on vain vähän muokattu suomalaisiin mittoihin sopivammaksi.

Suklaana käytämme useimmiten ihan perus Fazerin taloussuklaata, mutta näiden keksien hauskuus piilee juuri siinä, että suklaana voi olla melkeimpä mitä vaan mistä tykkää. Tähän mennesä olemme kokeilleet ainakin tummalla ja maitosuklaalla, M&M-rakeilla, pähkinöillä ja suklaalla, Daim:lla ja Marianne-rakeilla. Kuka estää laittamasta vaikka Lontoon Rae -suklaata lakritsisempaan makuun tai valkosuklaapaloja ja kuivattuja karpaloita.


Resepti herkullisiin kekseihin tulee tässä:

n.200g pehmeää voita
vajaa 2dl sokeria
vajaa 2dl fariinisokeria (jos ei löydy niin lisää n. 1,5dl sokeria ja 0,5dl siirappia)
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
5,5dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
vähintään 200g suklaata paloina tai rouheena, more the merrier!!!
(liraus siirappia, jos et sitä fariinisokerin tilalle heittänyt)
(2rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen, ja jos lisäät siirappia niin lisää se munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää viimeisenä suklaat sun muut herkut. Tarvitset siis vähintään sen yhden suklaalevyn, mutta kaksikaan ei ole liikaa. Olisithan sinäkin pettynyt, jos suklaakeksistäsi ei löydy suklaahippua! :)
Paista keksit n. 175-200 °C asteessa n. 8-11 minuuttia. Muista, että keksien pitää näyttää hieman keskeltä raaoilta, jotta ne jäävät pehmeiksi. Sitten vain herkuttelemaan!

Resepti on siis alun alkujaan Nestle Toll House pussin kyljestä. Hyvin suomennettu ohje löytyy myös  Pastanjauhantaa -blogista. Yllä oleva resepti on hieman muunneltu molemmista meidän makuumme sopivaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti